Lufton Trading Estate BA22 8HZ GB
Back-Deals
Lufton Trading Estate , GB
+441935414416 https://www.back-deals.com/s/654b172ddaee2cdbf938e4a4/65632465cccd77fc1b44bd9f/screenshot-2023-11-26-at-6-56-19-pm-480x480.png" [email protected]

Blogtitel hier

  • door ABC

1500, toen een onbekende drukker een galei met letters nam en deze door elkaar gooide om een lettertype-specimenboek te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd, maar ook de sprong naar elektronisch zetwerk, en is in wezen onveranderd gebleven. Het werd in de jaren zestig gepopulariseerd met de introductie van Letraset-vellen met Lorem Ipsum-passages, en meer recentelijk door desktop publishing-software zoals Aldus PageMaker die versies van Lorem Ipsum bevatten.

Het is een al lang bekend feit dat een lezer wordt afgeleid door de leesbare inhoud van een pagina wanneer hij naar de lay-out kijkt. Het punt van het gebruik van Lorem Ipsum is dat het een min of meer normale verdeling van letters heeft, in tegenstelling tot het gebruik van 'Inhoud hier, inhoud hier', waardoor het op leesbaar Engels lijkt. Veel desktop publishing-pakketten en webpagina-editors gebruiken Lorem Ipsum nu als hun standaardmodeltekst, en een zoekopdracht naar 'lorem ipsum' zal veel websites aan het licht brengen die nog in de kinderschoenen staan. Er zijn in de loop der jaren verschillende versies ontstaan, soms per ongeluk, soms met opzet (ingevoegde humor en dergelijke). In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is Lorem Ipsum niet zomaar willekeurige tekst. Het heeft zijn wortels in een stuk klassieke Latijnse literatuur uit 45 voor Christus en is dus ruim 2000 jaar oud. Richard McClintock, een professor Latijn aan het Hampden-Sydney College in Virginia, zocht een van de meer obscure Latijnse woorden op, consectetur, uit een Lorem Ipsum-passage, en door de citaten van het woord in de klassieke literatuur door te nemen, ontdekte hij de onbetwistbare bron. Lorem Ipsum komt uit secties 1.10.32 en 1.10.33 van "de Finibus Bonorum et Malorum" (De uitersten van goed en kwaad) van Cicero, geschreven in 45 voor Christus. Dit boek is een verhandeling over de theorie van de ethiek, erg populair tijdens de Renaissance. De eerste regel van Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", komt uit een regel uit paragraaf 1.10.32.

Het standaardstuk Lorem Ipsum dat sinds de 16e eeuw wordt gebruikt, wordt hieronder weergegeven voor geïnteresseerden. Secties 1.10.32 en 1.10.33 uit "de Finibus Bonorum et Malorum" van Cicero zijn ook weergegeven in hun exacte originele vorm, vergezeld van Engelse versies uit de vertaling uit 1914 door H. Rackham.

Er zijn veel varianten van passages uit Lorem Ipsum beschikbaar, maar de meerderheid heeft op de een of andere manier te lijden gehad van wijzigingen, door ingevoegde humor of willekeurige woorden die er niet eens enigszins geloofwaardig uitzien. Als je een passage uit Lorem Ipsum gaat gebruiken, moet je er zeker van zijn dat er midden in de tekst niets gênant verborgen zit. Alle Lorem Ipsum-generatoren op internet hebben de neiging vooraf gedefinieerde delen te herhalen als dat nodig is, waardoor dit de eerste echte generator op internet is. Het maakt gebruik van een woordenboek van meer dan 200 Latijnse woorden, gecombineerd met een handvol modelzinstructuren, om Lorem Ipsum te genereren dat er redelijk uitziet. De gegenereerde Lorem Ipsum is daarom altijd vrij van herhaling, geïnjecteerde humor, niet-karakteristieke woorden etc.

paragrafen
woorden
bytes
lijsten

Begin met 'Lorem
ipsum dolor sit amet...'


0 Opmerking


Laat een reactie achter


Blogs

populaire posts